Každý má rád lokální kulinářské zajímavosti a každý o nich s oblibou vypráví. Filipínská kuchyně není jen rýže, nudle a vepřové nebo kuřecí maso. Občas na ulici narazíte na jídlo, které se nedá zařadit mezi obvyklé. Nejinak tomu bylo včera když vedle mnoha jiných pofidérností připíchnutých na špejli, a připravených na gril, ležela na jedné hromadě malá kuřata. Stará jen několik dnů a velká tak akorát, aby se vešla dvě na jednu špejli. Celá, s vnitřnosti i hlavičkou. Dvě kuřátka za šest korun. Dobrou chuť.

Upřímně, kdy jindy budete mít možnost něco podobného ochutnat? Neodolal jsem a jak je vidět na fotce, kde prvnímu kuřeti ukusuju hlavu, moc se mi do toho nechtělo. Ale nakonec to přeci jen bylo prostě jen kuřecí maso v malém provedení. Kosti tak malé, že je necítíte a ugrilované do křupava. Příště zkusím další ňamku. Nechte se překvapit.

Kuratka Namka Kuratka Nam nam



Související články:


RSS

7 komentářů

  1. Bereš si z toho inspiraci pro své kuchařské umění? :)

    #1 Jana (30.12.2009)
  2. Tak ty kuřátka bych si určitě nechal ujít :) Vím, je to hlavně psychologická bariéra, ale stejně…

    Díky za pravidelné reportáže a super fotky!

    #2 Milan Kryl (30.12.2009)
  3. Presne tak Milane, jen psychologicka bariera. S tim pristim jidlem uz si nejsem jisty jestli ho dam, tam je ta psychologie jeste trochu silnejsi ;]

    #3 admin (31.12.2009)
  4. Já bych to tedy zkusil hned, psychologická/nepsychologická :)

    #4 Dan (06.01.2010)
  5. Koukam, ze na posledni fotce vypadas spise jak po vystupu na Sagarmathu a ne na putovani po ostrovech. Zarostly horolezec :-)

    #5 wordicek (16.01.2010)
  6. Taky jsem mel za sebou nekolik dnu v kopcich daleko od moderni civilizace,s ledovou vodou a vubec… :) Druhy den uz jsem by oholeny :)

    #6 admin (17.01.2010)
  7. Ach jo, podival jsem se na fotky, dostal hlad, a v lednicce prazdno ..

    #7 Honza (01.11.2011)

Přidejte svůj komentář: